torsdag 25 augusti 2011

mondo italo


Det är väl ärligt talat inte särskilt ofta man plockar fram gamla fanzines för omläsning, but here's a damn good one från mitten av 00-talet: mondo italo. De ansvariga bakom var Ida (of Picknick fame), Roger (Nixon) och Henrik (vet inte riktigt vem det är). Jag köpte det av Roger på Mitt Nästa Liv-festivalen utanför Kalmar 2004 eller 2005, och har aldrig varit gladare över ett fanzine. Inte nog med att man skrev kärleksfullt, uppriktigt och underhållande om min barndoms musik - man hade även sökt upp flera av artisterna för intervjuer. Här pratar Eddy Huntington och Brian Ice och man utreder varför inte svenska Fake fick större genomslag på Trackslistan. Det är ju annars lagstadgat i svensk rockkritik att My Morning Jacket måste figurera på omslaget av Sonic minst en gång om året, när allt man egentligen vill veta är vad medlemmarna i Shanghai gör idag. Här hittar man svaret, och det är bara en av anledningarna till att det här fanzinet är så meningsfullt. Ni vet, min käpphäst om de där texterna som aldrig skrivs. Synd att det inte blev någon vol. 2.

3 kommentarer:

AC. sa...

Men åh, nu blev man ju jättesugen på att läsa! Det borde gå att beställa gamla fanzin någonstans..

Joakim sa...

Jag kan fråga om de har några kvar, annars kan du få låna mitt ex. Genomgången om den svenska italon är en kulturgärning.

Kalle sa...

Jag kommer ihåg att jag frågade någon av skibeneterna om det fanns några ex. kvar för länge sedan. Jag fick aldrig något, men det var snack om att det eventuellt skulle skannas in. Någon borde lägga ut en pdf-version...