torsdag 15 juli 2010

Soulkonnässör, nu behöver jag dig

Jag tänkte på Arab Strap igår och de stunder vi delade mellan, säg, 1998 och 2005. Det känns nästan närmare till det tidiga 90-talet. Jag har inte skaffat boxen än. Kanske borde jag det, men egentligen vet jag ju att allt efter "Philophobia" var en räcka (förvisso ljuva) besvikelser. Det var några konserter där som jag älskade så djupt och jag skrev nog en längre text om det där på slowdivejocke. Det jag uppehöll mig vid igår, som många gånger förr, var en cover som de spelade i Malmö på KB, tror jag. Aidan förklarade att det var en sång av Gladys Knight, "but not with the Pips". "We Don't Make Each Other Laugh Anymore" hette den, och det var något av det mest bitterljuva man hade hört. Ända sen dess har jag föreställt mig hur den låter med Gladys själv. Hennes pipa är ju något alldeles extra och jag hör gärna något annat än "Licence To Kill". Jag letar och letar men hittar inte låten. Tydligen är den med på en skiva som heter "Miss Gladys Knight". Jag får rysningar bara jag läser de här orden på rateyourmusic:

This was her first solo outing (i.e., Pipless), and it's smashing. Even though she can sing almost any genre, she's a master interpreter of ballads. Just listen to "We Don't Make Each Other Laugh Anymore" -- not only does she sound amazing, but the listener can FEEL all the emotions she sings about on this song. A stellar first step into solo-land.

Så konnässör, kan du hjälpa mig? Sitter någon inne på den här sången? Har någon lust att spela in den till mig, på band, cd, eller finns det någon fräsch länk att klicka på? Är den så blodisande som jag föreställer mig?

1 kommentar:

Joakim sa...

Gots it! Åh, så fantastisk!