tisdag 10 juni 2008

Yvonneartikel with swollen appendices

Jag nämnde den där P3-liven med Yvonne i min förra artikel, och efteråt lyckades jag leta fram kassetten, men då var plötsligt min freestyle borta. Jag la kassetten på stereon och lät det hela bero. Saker och ting brukar ju dyka upp efter ett tag. Lo and behold - i morse när jag dammsög hittade jag den! Ungefär samtidigt gick strömmen och jag fick avbryta mitt dammsugande, och jag cyklade in till stan för att käka lunch med en kompis. Han visade sig för övrigt vare den andra i ordningen av mina polare som skulle surfa istället för att glo på fotboll ikväll. Först blev jag nästan förbannad, men visst är en sån passionerad hållning gentemot sin hobby snarare värd beundran?

Väl tillbaka var det dags att ta itu med dammsugningen igen, men först ville jag lyssna lite på Yvonnekassetten. Och vad säger Henric de la Cour? "Vår musik är inte till för folk som vill ha nåt att dammsuga till." Nu är jag Strindberg, doing his Inferno-thing once again. Dessa tecken, överallt. Den osynliga handen.

Jag lyssnade, och det var suveränt. Låtarna hade utgjort ett ännu starkare album än det som blev debuten. Så jag tänkte avsluta det här med låtlistan. Men givetvis hade jag spelat över låtuppräkningen (med Tortoise "Djed"!), så det blev inget med det. Är det någon därute som sitter inne på låtlistan?

2 kommentarer:

Anonym sa...

dom spelade, i tur och ordning (den låtlistan kan jag banne mig i huvudet...)
inner cold
drifter
unbounded
crime session
introspection
...in grief

En helt fullkomlig spelning så när på systematic, som var ny lagom till den där sjuka spelningen i emmaboda 1994.

/jonas (den där syntharen)

Joakim sa...

Tack før den! Hur sjuk ær inte "Introspection", till exempel? Tænk dig playlisten som en miniplatta... Man blir fan rædd.